Honing

Honing is misschien wel het lekkerste én knapste wat de natuur ons biedt. Het wordt op ingenieuze wijze gemaakt door bijen en smaakt heerlijk romig en zoet. Een echt culinair genot door je kwark, de thee, op een boterham of een pannenkoek! Bij De Notenlaer kunnen we niet zonder. Daarom hebben we allerlei soorten in ons assortiment. Zoals bloemenhoning, acaciahoning en kastanjehoning.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • € 4,95
    Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = Morgen in huis!
  • € 5,50
    Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = Morgen in huis!
  • € 5,99
    Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = Morgen in huis!
  • € 3,99
    Niet op voorraad
  • € 5,99
    Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = Morgen in huis!
  • € 5,29
    Niet op voorraad
  • € 9,49
    Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = Morgen in huis!
  • Culinaire zoetigheid
    De ‘klassieke’ honing is bloemenhoning. Toch is lang niet alle bloemenhoning hetzelfde. Want de smaak van honing wordt bepaald door de bloemsoort waaruit bijen nectar halen. Doordat bijen aan deze nectar enzymen toevoegen, en doordat nectar indikt door verdamping, is het resultaat: honing. De meeste honing is vloeibaar en goudkleurig. Maar er is ook honing crème. Deze is wat dikker en heeft een luchtige structuur.

    Soorten honing
    Naast bloemenhoning, zijn er speciale honingsoorten. Deze komen van de nectar van één bloemensoort. Zo hebben we bij De Notenlaer lindehoning, klaverhoning, tijmhoning en acaciahoning. Allemaal hebben ze een unieke smaak. Zo smaakt honing van de lindeboom fris met een zweem van munt. Klaverhoning is karamelachtig, tijmhoning wat pittig en acaciahoning mild.

    Biologische honing
    In ons assortiment hebben we ook biologische honing. De bijen vliegen hiervoor alleen in natuurgebieden of op land van biologisch werkende boeren – ver weg van industrie of verkeer. Hier worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en voeden de bijen zichzelf met hun eigen honing.

    Kristalliseren
    Honing blijft heel lang goed. Het enige wat na verloop van tijd gebeurt, is dat honing kan kristalliseren. Dit is gemakkelijk te verhelpen door de pot even in een bak handwarm water te zetten. Hierdoor wordt de honing weer vloeibaar. Eet je niet echt vaak honing, dan is acaciahoning een aanrader. Deze honing kristalliseert niet snel. Handig voor als je tóch altijd een potje in huis wilt hebben.