Bekijk alle details over de Snus

Snus is het type tabak dat vochtig poeder bevat. Tabak is ontstaan ​​in Zweden in de 18e eeuw. Het is echter illegaal in de meeste Europese landen behalve Noorwegen en Zweden. Het wordt over het algemeen gedurende langere tijd in het tandvlees en de lippen geplaatst. Het is geen gefermenteerd product, dus je hoeft de Snus niet te splitsen. Het is een van de meest voorkomende tabak in westerse landen.
Tabak ontstaat door het mengen van zout, water, gedroogde tabak en natriumcarbonaat. Na het mengen wordt verwarmd en daarna wordt een aromatextuur aan het mengsel toegevoegd. Vroeger bestond het uit het fermentatieproces, maar tegenwoordig wordt stoom-pasteurisatie gebruikt. De belangrijkste reden om dit proces te gebruiken, is om de groei van bacteriën in tabak te remmen. Na de pasteurisatie wordt het nicotinegehalte op verschillende niveaus toegevoegd.
Eerder werd de Zweedse Snus verkocht in kleine blikken van goud, zilver en hout, maar nu wordt plastic materiaal gebruikt bij de productie van blikken. Eerder was de tabak verkrijgbaar in een donkere en losse textuur, maar nu heeft hij een ronde vorm. Het is relatief goedkoper dan andere tabak. In landen als Canada is de beschikbaarheid van tabak erg laag omdat de regering van het land de productie heeft verminderd. Laten we verder gaan en de soorten Snus in detail bespreken.

Hier zijn verschillende soorten Zweedse snus

Er zijn veel soorten Snus op de markt, zoals snus in porties, losse snus, etc. Alle soorten zijn rookloos en bevatten vochtig poeder. Laten we er een voor een bespreken.

Portie Snus

De tabak wordt geleverd met het verpakte vochtige poeder. In vergelijking met andere soorten Snus, wordt het als discreter en handiger in gebruik beschouwd. Het is verkrijgbaar in kleine theezakjes en wordt in kleinere hoeveelheden geleverd in vergelijking met losse Snus. De tabak is verder onderverdeeld in twee soorten, namelijk het originele gedeelte en het prikkelvrije gedeelte.

  • Origineel gedeelte – het is het meest primitieve type Snus dat in 1973 werd geïntroduceerd. Het is gemaakt van sachetmateriaal dat tijdens de productie wordt gehydrateerd en uiteindelijk resulteert in een vochtige en bruine buidel.
  • Steekvrij gedeelte – bevat meestal een beschermende laag rond het zakje die de irritatie en het stekende gevoel in de mond vermindert. Het is een van de meest effectieve tabak.

Losse snus

De tabak heeft een bolvormige en cilindrische vorm die is verpakt met vochtig rookloos poeder. Over het algemeen wordt het gebruikt in dorpen en door de boeren. Men kan de tabak eenvoudig onder de lippen en het tandvlees knijpen. Het is riskanter om mondkanker te veroorzaken in vergelijking met snus.
De tabak bevat ook verschillende ernstige gezondheidsproblemen, zoals het veroorzaken van mondkanker. Uit een studie bleek dat bijna elke constructeur in Zweden verslaafd is aan Snus en zeer vatbaar is voor mondkanker. Maar toen heeft ook de Zweedse regering de tabak voor algemeen gebruik gelegaliseerd.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0